KFOW Jeugd

Ook de opvolging is verzekerd binnen de fanfare. Al jaren heeft onze fanfare een toonaangevend jeugdorkest. In het prille begin ontfermde Dirk zich over de jonge muzikantjes. Hij gaf hen waar nodig extra les en ondersteuning. Zo konden we ervoor zorgen dat de jongsten in het orkest toch konden volgen. In 2005 nam de toenmalige dirigent Bert Van Thienen het jeugdorkest over. Hij zorgde ervoor dat dit orkest uitbloeide tot een volwaardige fanfare. Hij krikte het niveau op zodat de toekomst van onze fanfare verzekerd kon worden. Er werd deelgenomen aan wedstrijden en in 2009 klasseerde de jeugd zich in de afdeling uitmuntendheid. Deze prestatie was voor Bert het teken om de fakkel door te geven.

In november 2009 werd het dirigeer stokje overgenomen door jong geweld. Niemand minder dan Kevin Van Giel staat sindsdien voor het jeugdorkest. Tot vandaag leidt hij ons jeugdorkest in goede banen. In onze fanfare draait het uiteraard om meer dan enkel muziek. Zo is dat ook bij de jeugd het geval. Er worden activiteiten georganiseerd zoals bowlen, karaokeavond, jeugdkampen, uitstappen naar Centerparks, … 

Om een van de hoogtepunten te mogen noemen van het jeugdorkest kijken we terug naar 2015. Deelname aan het Europees Muziekfestival voor de jeugd. Na een topprestatie behaalde onze jeugd hier een eerste plaats cum laude. Achteraf uiteraard een topfeestje om dit te vieren.

Ook vandaag nog willen we verzekeren dat jonge muzikanten de weg vinden naar muziek. Daarom hebben we sinds 2018 ook de initiatie en de Kiekskes. Bij de initiatie leren kinderen uit het eerste en tweede leerjaar op een speelse manier muziek ontdekken. Bij de kiekskes leren ze daarna de eerste noten op een muziekinstrument. Alles wordt op een vakkundige manier aangeleerd door Floor en Sien.

Zo zie je maar, ook onze jeugd zit niet stil. En bedankt aan alle dirigenten die de reveu passeerden.