Löfer Echos

Het Tiroler orkest van onze fanfare.

Löfer Echos

 

Löfer Echos


Al voor de Tweede Wereldoorlog speelde een groepje muzikanten jaarlijks in de carnavalstoet van Herenthout als begeleidingsorkest van dansgroepen. Oude foto Löfer EchosNa een reis van enkelen van hen naar het dorpje Lofer in Tirol en de kennismaking met de plaatselijke blaasmuziektradities, besloot men dit groepje in de jaren '60 om te dopen tot een kleine blaaskapel: de Löfer Echos.

In de loop der jaren volgden sporadische optredens ter gelegenheid van kermissen, braderijen, dorpsfeesten, fanfarefeesten enzomeer. Volgens behoeften en bezetting werd het orkest ook regelmatig aangevuld met jeugdige muzikanten.

Eind jaren '80 kregen de Löfer Echos een min of meer vaste bezetting en een eigen sound gebaseerd op de zachte kopers (bugel, tuba). Van dan af werd regelmatig gerepeteerd en een standaardrepertoire opgebouwd. Dat bestaat nu voornamelijk uit blaasmuziek uit Tirol, Rheinland, Egerland, Böhmen, Moravië, alsook evergreens en schlagers.

Een goede pintOmwille van de drukke agende van de fanfare zelf, wordt het aantal opvoeringen en repetities bewust beperkt gehouden, maar toch verzorgen de Löfer Echos een tiental optredens per jaar.

 

Contactpersonen:

  • Jos Van Den Bergh: 0497 83 49 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Luc Van Houdt: 0475 21 52 02 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Muzikanten van de LOFER ECHOS

       
 DIRIGENT  Jorrick Saelen    
       
 SOPRAAN SAX  Hilde Thijs

Anita Verelst

 
       
 BUGELS  Stefan Helsen Dirk Thijs Jos Van Den Bergh
  Philippe Verstappen Steffi Thijs Danny Kerckhofs
       
 CORNETTEN Bert Van Den Bergh Frederik Van Houdt Jef Van Kerckhoven
  Joppe Van Den Sande    
       
 ALTO Neel Van Den Bergh Saelen Jentof  
       
 TUBA Jan Van Den Bergh Ernest De Vries Viktor Bries
       
 TROMBONE Geert Lambaerts Gerd Bruynseels
       
 BES BAS Marc Van Houdt Luc Van Houdt Paul Saelen
       
 SLAGWERK Frans Hoefkens Bart Van Houdt  

 

De Löfer Echos in Tirol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorenz Havermans wint solistenprijs VOBK

Zeer trots op onze euphoniumspeler Lorenz Havermans met het winnen van de solistenprijs!

Lorenz werd uit een sterk deelnemersveld als laureaat uitgekozen als “best soloist” tijdens de Vlaams Open Brassbandkampioenschappen afgelopen zaterdag.

Samen met zijn band NNLB werd hij 4de in de A sectie

Brassband Heist onder leiding van onze eigen dirigent Bert Van Thienen en met een aantal leden van onze fanfare eindigde op een 8ste plaats.

Een dikke proficiat voor beide bands.