• Koninklijke Fanfare
    Onafhankelijkheid

    Wiekevorst
  • Jeugdorkest
    KFOW

  • 1
  • 2

Salute

Salute, Hartslag van een gemeente in de Groote Oorlog.

Augustus 1914, Duitse troepen vallen België binnen op weg naar Frankrijk. Ze hopen op een vrije doortocht. Maar België beslist anders en het kleine Belgische leger weet het Duitse leger op te houden. In verschillende dorpen en steden zijn er schermutselingen. Het Duitse plan om snel door te stoten naar Frankrijk dreigt te mislukken. De Duitsers worden zenuwachtig. Het zijn ook mensen die bang worden als er op hen geschoten wordt. Ze nemen hun toevlucht tot barbaarse gruweldaden en vermoorden talloze onschuldige burgers.

Met de muziek van Engelenburcht, zet componist Simon Van Hoecke de beleving van de eerste oorlogsdagen op muziek en brengt de lokale geschiedenis opnieuw tot leven. Op tekst van Ann Van Dessel kruipen Leo Lintermans en Heleen Desmet in de huid van verschillende personages in een 75 minuten durende voorstelling.

Ze vertellen de geschiedenis gezien door de ogen van de mensen die er deel van uitmaakten. Angst, eenzaamheid, heimwee, geloof, hoop, twijfel,... alle emoties die horen bij deze dramatische gebeurtenissen worden muzikaal vertolkt in een symfonisch geheel. Geen vrijblijvende, onderhoudende muziek, maar een stuk dat beklijft, dat de toehoorder als een ander mens naar huis laat gaan. Met angst, verdriet en schaamte, maar ook met hoop...

Lorenz Havermans wint solistenprijs VOBK

Zeer trots op onze euphoniumspeler Lorenz Havermans met het winnen van de solistenprijs!

Lorenz werd uit een sterk deelnemersveld als laureaat uitgekozen als “best soloist” tijdens de Vlaams Open Brassbandkampioenschappen afgelopen zaterdag.

Samen met zijn band NNLB werd hij 4de in de A sectie

Brassband Heist onder leiding van onze eigen dirigent Bert Van Thienen en met een aantal leden van onze fanfare eindigde op een 8ste plaats.

Een dikke proficiat voor beide bands.

Straatjeskermis

Straatjeskermis